Beplanting

Beplanting mooiste tuinbeplanting plaatsen in de tuin

beplantingBeplanting bepaald voor een groot gedeelte de sfeer van de tuin. Mooie bloeiende planten en bomen geven een prachtig tuinbeeld. Zo kan een schitterende natuur gecreëerd worden in je eigen tuin, dan moeten de planten wel op de juiste plek staan. Goede bemesting is cruciaal voor tuinplanten. Ook moet beplanting vakkundig worden gesnoeid. Bij een tuinontwerp kan je een beplantingsplan maken. Je weet dan meteen welke plant op de juiste plaats wordt gepoot. Een persoonlijke smaak en voorkeur staan bovenaan het tuinlijstje. Het is een leuke uitdaging om planten te kiezen die je qua: groei, kleur en structuur het mooist vindt staan in je eigen tuin.

Tuinbeplanting bepaalt het tuinaanzicht

Eén van de belangrijkste factoren voor een tuin is de beplanting. Een tuin met gemengde beplanting van bomen, struiken, vaste planten en seizoensplanten geven vaak het beste resultaat als het gaat om een natuurlijke tuinaanzicht. De beplanting dat is waar het allemaal om draait in een tuin. Als hoveniersbedrijf geven wij iedereen advies over tuinbeplanting: bomen, planten, struiken, heggen, bloemen en het gazon. Zo is het mogelijk om voor een vijver in de tuin te kiezen. Een waterpartij in je tuin is immers rustgevend en voor velen een hobby. Wij leggen vijvers aan, deze zijn voorzien van beplanting rondom de vijver. Waardoor deze wegvalt en natuurlijk oogt binnen de tuin.

Planten kiezen voor de tuin

Met planten is veel mogelijk in een tuin. De beplanting bepaalt de sfeer van je tuin. Als voorbeeld de bekende Engelse cottage-beplanting voor een natuurlijk boarder effect: Dit is bloemrijk, wild, natuurlijk, door met kleine groepjes planten van dezelfde soort te werken en deze door elkaar te mengen krijg je een mooi tuineffect. Wat een totaal ander beeld weergeeft, dan de strakke tuinbeplanting die je tegenwoordig in moderne tuinen tegenkomen. Bij voorkeur worden hier ook planten gekozen met een duidelijke elegante of juist krachtige gestalte. Als hoveniersbedrijf geven wij het advies, verzorgen je tuin door middel van het beste tuinonderhoud.

Planten in tuinen aanleggen

Het planten gebruik in je tuin is dus van grote invloed op het totaalbeeld van de tuin. Daarom is het heel verstandig om het tuinontwerp en de tuinbeplanting van je nieuwe tuin op elkaar in te laten spelen. Zo versterkt de beplanting elkaar, hierdoor ontstaat straks bij het uitgroeien van de tuin een uitgebreid zicht op een ongekende plantenvariatie in de tuin. Wil je meer informatie over beplanting in de tuin? Bel telefoonnummer: 06 38 22 60 22 en vraag naar het beste tuinadvies. Of stuur een e-mail via het contactformulier.