Snoeien

snoeienHet snoeien van beplanting is essentieel tuinonderhoud van al je tuinplanten; Hoe moet je snoeien, knippen en of zagen? Als hoveniersbedrijf komen wij graag bij je langs in de tuin om alle beplanting voor je kort te snoeien. Snoeien is belangrijk, om je planten, struiken en bomen optimaal te laten groeien waardoor ze het groenst blijven in de tuin. Sommige vaste tuinplanten snoei je echter op een andere wijze. Zo zijn er planten die je beter helemaal niet snoeit, of hebben een specifieke snoeiwijze.

Tuin snoeien in het voorjaar

In het voorjaar rond de maand maart ongeveer, snoei je oude delen van vaste plant af met een elektrische heggenschaar of haagschaar. Dit tuingereedschap geeft snel het gewenste snoeiresultaat, voor al je tuinplanten. Dit betekend niet dat je lukraak maar alles kort kunt snoeien. In tegendeel er zijn bomen, struiken en planten die je beter niet kunt snoeien. Als hoveniersbedrijf komen wij graag bij je langs om de voorjaarsnoei in je tuin, uit te voeren.

Hovenier snoeit tuinen in de zomer

Ook tijdens de zomer kan je veel tuinplanten bijknippen, dit noem je de zomersnoei. Snoei, knip of zaag de plant, struik of boom direct na de bloei terug met het gewenste tuingereedschap. Je zult dan zien dat de planten opnieuw uitloop en bloemen gaan aanmaken. Hierdoor versterk je de vaste planten, kunnen sommigen uitbloeien tot in de maand oktober. Na de zomersnoei zien de tuinplanten er even niet zo mooi uit, omdat ze kort zijn gesnoeid. Het grootste voordeel is dat je daarna langer kunt genieten van een zeer groene tuin.

Hovenier komt de tuin bijsnoeien

Als hoveniersbedrijf in Emmen komen wij op afspraak graag de tuin snoeien. Hiervoor komen wij eerst eens bij je in de tuin kijken, om samen te bekijken wat de beste snoeiaanpak in je tuin is. Neem contact op via telefoonnummer: 06 38 22 60 22 of stuur een e-mail naar Hovenier Emmen via het contactformulier.