Onkruid Verwijderen

Onkruid verwijderen uit de tuin?

onkruid verwijderenZo dien je eerst te weten wat onkruid is en wat niet. Toch blijft het onkruid wieden essentieel tuinonderhoud. Vele planten en bloemen zijn namelijk prachtig om te zien. Alleen zijn sommige planten, bloemen niet gewenst in iedere tuin. Het zogenaamde onkruid, wil je graag verwijderen zodat bestaande tuinplanten beter tot hun recht komen in de tuin.

Hovenier verwijderd onkruid

Om de groei van onkruid tegen te gaan, moet je er vroeg bij zijn. Zodra je jonge onkruidplantjes ziet verschijnen, verwijder deze dan gelijk. Onkruid wieden doe je voornamelijk in het voorjaar. Dat scheelt veel werk in de zomer waardoor je meer tijd hebt om te genieten van een onkruidvrije tuin. Voor de winter begint, aan het einde van de herfst doe je er goed aan om de hele tuin nog eens door te gaan en overal goed onkruid te wieden voordat je de tuin in zijn winterslaap valt. Veel onkruid komt namelijk gemakkelijk de winter door, waardoor er in het voorjaar een explosieve groei ontstaat.

Waarom onkruid wieden?

Het onkruid wieden doe je maar met één reden, het voorkomen van onkruid in de tuin. Want als je eenmaal onkruid in de tuin hebt, dan kan het soms lastig zijn er weer vanaf te komen. Veel onkruid bestrijd je door het weg te schoffelen of met de hand het onkruid te verwijderen. Sommig onkruid is hardnekkig en dien je een bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Bij het gebruik van onkruid bestrijdingsmiddelen kan je tegenwoordig kiezen voor ecologische onkruidbestrijding. Wij adviseren je hiervan gebruik te maken, ondanks dat het vaak duurdere producten zijn. Zijn de dubbel en dwars de moeite waard om te gebruiken.

Onkruid bestrijding

Er zijn verschillende onkruid bestrijdingsmethodes, maar de beste is? Deze hovenier is in te huren om al het onkruid te komen wieden, al het tuinonderhoud voor je te klaren. Als hovenier weet hij immers precies welke planten wel en niet verwijderd kunnen worden uit de tuin. Neem contact op via telefoonnummer: 06 38 22 60 22 en vraag naar onkruid verwijdering, of stuur een mail via het contactformulier.