Grasmaaien

grasmaaienGrasmaaien is één van de werkzaamheden die dit hoveniersbedrijf uitvoert als het om goed tuinonderhoud gaat. Dit kan natuurlijk alleen als er in de tuin een gras gazon aanwezig is? Om het gras in goede conditie te houden is het van belang dat het zeker om de twee weken gemaaid wordt. Bij het leggen van kant en klare graszoden hebt aangelegd, mag je het gras voor het eerst maaien zodra het ongeveer tien centimeter lang is. Stel om gras te maaien bij het nieuwe gazon, de maaier in op zes of zeven centimeter, zodat alleen de grassprieten worden getopt. Bij een bestaand gazon kan je dit op ieder gewenste hoogte doen, alleen te kort is niet verstandig. Zo vormt het gras nieuwe scheuten en zal het gazon dichter worden. Maak gebruik van dit tuinonderhoud.

Grasmaaien en een gezond gazon

In het groeiseizoen moet het gras geregeld gemaaid worden. Laat het gras niet te hoog worden, want dan wordt het maaien lastiger, maakt de messen sneller bot van de grasmaaier. Het best kan je het gazon vanaf mei tot oktober wekelijks maaien. Je kunt ervoor kiezen om het gras te laten maaien door dit hoveniersbedrijf. Wij komen het graag doen, voor een betaalbare uurprijs. Het grasmaaien nemen wij je uit handen, komen op tijd je gazon maaien. Hierdoor krijg je mooie korte grassnippers die zicht tot een mulchlaag zullen vormen op het gras. In een later stadium zal deze laag als mest beschikbaar zijn, waardoor het gazon in gezonde status zal zijn. Maai het gras het liefst als het goed droog is, dat voorkomt dat het gemaaide gras opgehoopt op het gazon ligt.

Gazon laten maaien

Laat je gazon maaien door deze hovenier, hij doet het snel, professioneel. Tevens voert hij al het gemaaide gras voor je af, gooit dit in je eigen groencontainer, of composthoop. Wil je meer weten over het gras laten maaien? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 06 38 22 60 22 of e-mail Hovenier Emmen via het contactformulier.