Vijvers

Een vijver laten aanleggen door een professioneel hoveniersbedrijf.

vijverEen vijver maken op zich is niet moeilijk, het gaat erom dat de wanden goed stevig zijn. Het werken met waterplanten en vissen vraagt om een hoop kennis. De balans is van groot belang om optimaal te kunnen genieten van de vissen en waterplanten in vijvers. Hoe diep moeten de waterplant staan? Wat voor vissen zijn geschikt voor een vijver? Welke waterpomp en dergelijke kan je installeren? Allemaal vragen die voor het maken van een vijverpartij van belang kunnen zijn. Als hoveniersbedrijf levert het beste advies bij het aanleggen van vijvers als tuinproducten.

Vijver aanleggen in de tuin

Het aanleggen van een vijver is een forse klus. Meestal betekent het een grondige renovatie van de tuin, waarbij ook bestrating aangepast moet worden en planten verzet of bomen gerooid moeten worden. Het is belangrijk om voor het werk een duidelijke planning te maken met daarin het benodigde gereedschap, het materiaal en eventuele helpers zoals dit hoveniersbedrijf. Vijvers in een tuin geeft extra leven en boeit altijd. Maak gebruik van het plaatsen, kies voor tuinonderhoud van deze hovenier.

Beste tijd aanleg tuinvijvers

De beste tijd voor het aanleggen van een vijver is het voorjaar in de maanden maart en april. Na aanleg van de vijver heeft deze de kans om tijdens het zomerseizoen een evenwicht op te bouwen in de vijver. De tweede mogelijkheid voor vijveraanleg is het najaar in de maanden september en oktober. De beplanting voor de vijver vindt dan pas in het volgend voorjaar pas plaats anders vriest het dood. In het nieuwe jaar is de vijver technisch gezien klaar. Je kunt nu de waterplanten gaan plaatsen, maar het echte werk moet nog beginnen: het helder houden van de vijver. Op de pagina opstartfase wordt uitgelegd hoe je de nieuwe vijver van het begin af aan helder kunt houden. Bel telefoonnummer: 06 38 22 60 22 en vraag om tuinadvies. Of via het contactformulier.