Sierbestrating

Sierbestrating om je huis of in de tuin laten aanleggen?

sierbestratingVoor kleine oppervlaktes leggen wij sierbestrating rondom huis of in je tuin. Als hoveniers en passievolle tuiniers zijn wij van mening dat er eigenlijk in geen enkele tuin, sierbestrating mag ontbreken. De bestrating van paden en terrassen is niet alleen een praktische onderdeel in de tuin. Een bestrating kan ook het aanzicht van de woning volledig doen veranderen. Het kan je woning een chique of juist een robuust aanzicht geven, of zoals je tegenwoordig wel vaker ziet een moderne. De beste keuze voor bestrating is beslissend voor het aanzicht van je woning. Maak daarom de juiste beslissing als het om je bestrating gaat.

Sierbestrating en materiaal

Het aanbod van sierbestrating is de laatste jaren sterk toegenomen. Nu is er voor elk wat wils en kan je laten passen binnen het tuinontwerp. Je kan tegenwoordig kiezen uit diverse bestratingsmaterialen zoals o.a.: gewassen siertegels, klinkers, beton, siergrind en natuursteen zijn er in talloze variëteiten. De bestrating en terrastegel moet weloverwogen worden gekozen d.w.z. in overeenstemming met de stijl van je woning en of tuin. Een houten terras aanleggen behoort ook tot de mogelijkheden. Dit houten terras kan je laten aansluiten bij een vijver. Een houten terras wordt boven de grond geplaatst deze dienen smalle spleten tussen de planken te hebben zitten. Hout is namelijk zacht als het koud is. En bij warm weer is het koeler dan stenen ondergrond waardoor je er veel makkelijker overheen loopt. Het gebruik van rotvrij hout bij het plaatsen van een houten terras spreekt voor zich.

Hovenier legt sierbestrating aan

Vaak zijn mensen in de veronderstelling dat een hovenier geen bestrating kan aanleggen. Gelukkig hebben wij ook een stratenmakersdiploma op zak waardoor wij ook dit vak beheersen. De materialen voor het te plaatsen terras en of pad; zijn zo bepalend voor het aanzicht van de tuin, dat wij dit graag laten plaatsen door een ware professional die rekening houdt met de planvorming en zelf zorg draagt voor de uitvoering en het plaatsen van de sierbestrating. Sierbestrating moet er immers ook na jaren intensief gebruik, er nog net zo strak bij liggen als toen het werd aangelegd. Wil je meer informatie over sierbestrating laten aanleggen? Neem dan contact met ons op, via het contactformulier.